more
    Very Peri — як бізнесу потоваришувати з кольором 2022 року Pantone

    Very Peri — як бізнесу потоваришувати з кольором 2022 року Pantone

    Дуже вірогідно, що ви вже зустрічали словосполучення «Very Peri» — зараз про нього чути буквально відусюди. Але що це взагалі таке? Якщо коротко Very...

    Дуже вірогідно, що ви вже зустрічали словосполучення «Very Peri» — зараз про нього чути буквально відусюди. Але що це взагалі таке? Якщо коротко Very Peri — це найтрендовіший колір в системі Pantone, і (що важливо) це колір 2022 року! 

    Що значить Very Peri, які смисли в нього вкладають, які кольори з ним поєднуються і як використовувати його у своїй бізнес-комунікації — розповімо про це вже зараз!

    Дуже рекомендуємо дочитати до кінця, бо в другій частині статті ми наводимо 12 вдалих прикладів використання Very Peri для бізнесу та лайфхак, що допоможе додати цей колір у свою комунікацію кількома кліками.

    Що таке Very Peri?

    Якщо ви нічого не чули про Very Peri до грудня 2021, це не дивно. Інститут кольору Pantone має традицію: вже 20 з гаком років поспіль він завершує рік тим, що називає новий «колір року». Зазвичай їм стає якийсь відтінок з величезної колекції інституту, але в цей раз в Pantone вирішили створити абсолютно новий колір. 

    І тут починається найцікавіше. 

    Вибираючи відтінок року, Інститут кольору Pantone завжди бере до уваги всі актуальні тренди культури та соціальних повісток. 2021 рік став для нас роком великих трансформацій. Світ диджиталізувався з величезною швидкістю — і все це триває.

    Pantone зібрав всі ці настрої і почав аналізувати, який колір міг би стати символом цих змін. І стало зрозуміло, що жоден вже відомий нам відтінок не в змозі передати весь той обсяг новизни та змін, що сталися в нашому житті. Тож було вирішено створити новий відтінок — Very Peri, що символізує «глобальний духу часу та переходу, що ми переживаємо»

    Отже, який сенс вкладають у Very Peri?

    Ми тільки-но почали оговтуватися від довгого карантину, і не можна не визнати: за цей час змінилися і погляди, і стандарти життя (як реального, так і цифрового). Діджитал-дизайн допоміг розширити реальність, створивши динамічний віртуальний світ, де можна пробувати і створювати нове — і в області кольору також. На тлі зростаючих трендів в геймінгу, популярності метавсесвіту і розширення артком’юніті в діджиталі PANTONE 17-3938 (Very Peri) стає ідеальною ілюстрацією міксу різних сфер реальності — і демонструє, як колірні тренди в цифровому світі впливають на фізичний світ і навпаки

    Леатріс Айсман, виконавчий директор Інституту кольору Pantone

    За описом самого Pantone, Very Peri — це «динамічний відтінок синього барвінку з живим фіолетово-червоним підтоном, в якому поєдналися вірність і сталість синього з енергією і цікавістю червоного». 

    Неймовірно детальний опис, і при цьому дуже точний — краще і не скажеш. Але для тих, хто вважає, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути… увага! Ось він — Very Peri «найоптимістичніший і найтепліший з усіх синіх відтінків»: 

    • Pantone: PANTONE 17-3938 TPG
    • RGB: 102, 103, 171
    • HEXCODE: #6667AB
    • CMYK: 40, 40, 0, 33

    Джерело: PANTONE

    Very Peri з іншими кольорами — найкращі комбінації

    Щорічно, крім кольору року, Pantone випускає офіційні колірні палітри з найкращим поєднанням обраного відтінку. На думку Інституту кольору, ось кращі колірні комбінації для Very Peri:

    • Balancing Act, де теплі відтінки підтримують і підсилюють як один одного, так і Very Peri, «додаючи відчуття жвавості та візуальної вібрації»
    • Wellspring, котрий підкреслює комбінаторність Very Peri та природних зелених відтінків.
    • The Star of the Show, в якому — як можна зрозуміти з самої назви — Very Peri відіграє ключову роль.
    • Amusements, що підкреслює спонтанність і грайливість Very Peri. 

    Джерело: PANTONE

    Звісно, це далеко не всі колірні поєднання, що ідеально комбінуються з Very Peri. 

    Ми попросили експертів кольору з команди VistaCreate — старшого креативного дизайнера, дизайнера Colors Project Анну Джулій та графічного дизайнера Юлію Лізунову поділитися своїми улюбленими комбінаціями з Very Peri. 

    Анна Джулій: Very Peri чудово поєднується з Indigo (#4B0082), Light Blue (#ADD8E6), Beige(#F5F5DC) та Lavender (#E6E6FA). Взагалі Very Peri — це доволі нішевий колір, але він добре поєднується зі світлими кольорами з жовтої палітри.
    Юлія Лізунова: Very Peri виглядає особливо цікаво в комбінації з White, Grey, Light Yellow і більшістю фіолетових відтінків, особливо світлих.

    Як бізнесу використовувати Very Peri? [з прикладами]

    В одній з наших недавніх статей ми багато говорили про тренди кольорів на 2022 рік, котрі важливо врахувати бізнесу. І, звісно, Very Peri, є серед цих трендів. Якщо хочеться, щоб ваш бренд залишався візуально привабливим, не втрачайте нагоди додати у свої дизайни відтінок Very Peri.

    Звісно, не варто робити його головним кольором ваших візуальних комунікацій. Особливо якщо Very Peri ніяк не поєднується з вашими бренд-відтінками (пам’ятаємо про важливість візуальної цілісності). 

    Анна Джулій: Very Peri потрібно використовувати як доповнює колір. Цей відтінок має добрий вигляд сам по собі в рідкісних випадках, тому що він все-таки досить блідий. Якщо зробити його ключовим, дизайн може виглядати сумно. З тієї ж причини це не найкращий вибір для акцентної ролі. 

    Сфери, яким підходить Very Peri: 

    • Страхування
    • Івент-агентства (зокрема весільні)
    • Логістика
    • Б’юті-сфера
    • Косметика
    • Будівельні компанії

    За словами Анни, «Very Peri підходить компаніям, котрим подобається сміливість і навіть зухвалість. Якщо додати цей колір в брендинг або маркетинг-комунікації малого бізнесу, це допоможе транслювати дух інноваційності».

    Ось кілька прикладів, як може виглядати Very Peri в маркетинг-дизайні, пакованні та навіть в оновленні брендингу. 

    Very Peri в пакованні

    Можна загорнути свої продукти в Very Peri, додавши цей колір у паковання. Ось кілька вдалих прикладів такого рішення. 

    Джерело: Tatcha.com

    Джерело: Design Studio B. O. B.

    Джерело: Giovanni Medalla, behance.net 

    Джерело: Sarah Strategy & Branding, behance.net

    Very Peri в брендингу

    Very Peri легко адаптувати практично до будь-яких бізнес-цілей — можна експериментувати з колірними поєднаннями і знайти те, що пасує саме вашому бренду.

    Джерело: Alina Brel, Behance.net

    Залежно від того, з якими кольорами ми поєднуємо Very Peri, ефект може бути дуже різним — від медитативно-заспокійливого до вибухово-енергічного. Наприклад, якщо поєднувати Very Peri з тихими відтінками на зразок світло-жовтого, вийде дуже спокійна колірна пара, котра просто ідеально пасує логотипу застосунку для медитацій.

    Джерело: Looka 

    У цьому ж ключі бренд candle + friends поєднує енергійний червоний та Very Pery, отримуючи збалансоване та спокійне візуальне рішення. 

    Джерело: candle + friends 

    Зате якщо з’єднати Very Peri з більш яскравими квітами, розкриється його внутрішня сила. Наприклад, в парі з яскравим жовтим цей відтінок має експресивний та динамічний вигляд. 

    Джерело: Looka

    Very Peri в маркетинг-дизайні

    Найпростіший спосіб познайомити Very Peri з вашою аудиторією — це показати його у своїх комунікаціях. Цей колір може з’являтися епізодично, а може стати мало не головним героєм — вибір за вами. Експериментуйте. Наприклад, можна почати з невеличкого поста, а потім зробити довгу карусель в кольорі Very Peri. 

    Джерело: Pastel Amarillo, behance.net

    Джерело: Maria João Campos, behance.net

    Джерело: ukhty hasna, behance.net

    Як додавати Very Peri у свої дизайни?

    Завдяки новому інструменту VistaCreate — Стилі — створити колірну схему з Very Peri дуже просто. Це можна зробити за кілька кліків: 

    Знайдіть в бібліотеці VistaCreate шаблон з цим кольором і перенесіть цей стиль у свій дизайн — або просто експортуйте колірну палітру з фото. Це просто і безкоштовно! 

    1. Виберіть шаблон з бібліотеки VistaCreate та почніть його редагувати.
    2. Завантажте зображення з кольором very Peri в папку «Мої файли» і додайте його в проєкт.
    1. Натисніть на іконку з зірочкою. Після цього клікніть на палітру, що згенерувалася автоматично.
    2. Перемішуйте кольори допоки не знайдете саме той порядок кольорів, що вам потрібен. Потім видаліть фото з кольором з проєкту.

    Готово! Вітаємо, ви створили дизайн з кольоровою палітрою, що містить Very Peri, за кілька кліків!

    Ганна Горошко

    Автор публікацій про дизайн, маркетинг та комунікації. Люблю, коли гарно. Люблю коли цікаво. Люблю, коли корисно.

    Latest news

    Залишайся в курсі

    Підпишись на розсилку VistaCreate — так ти точно не пропустиш вихід нових колекцій шаблонів, важливі оновлення та іншу корисну інформацію.

    Відправ свою статтю в блог VistaCreate

    Поділися своєю історією з мільйонами креаторів, які користуються VistaCreate по всьому світу.
    Create a design now