more
    Як працювати з VistaCreate: гід по створенню дизайнів за лічені хвилини

    Як працювати з VistaCreate: гід по створенню дизайнів за лічені хвилини

    Дизайн дійсно впливає на те, наскільки успішним може бути бізнес. І це підтверджує статистика: Компанії, що інвестують у свій дизайн, на 228% успі...

    Дизайн дійсно впливає на те, наскільки успішним може бути бізнес. І це підтверджує статистика:

    • Компанії, що інвестують у свій дизайн, на 228% успішніші за ті, що цього не роблять (це підтверджують показники S&P індексу за останні 10 років). 
    • Компанії, які дотримуються обраного візуального бренд-коду, свідчать про зростання свого прибутку на 33%
    • 72% споживачів підтверджують, що дизайн пакування впливає на їх рішення, купити щось або ні.
    • 50% дизайн-орієнтованих компаній вважають, що у них більше лояльних споживачів саме завдяки просунутим дизайн-рішенням. 

    Висновок … очевидний! Аби бізнес залишався у топі, треба виділяти хоча б невеличкий бюджет на команду досвідчених дизайнерів.

    Або все ж таки не потрібно?

    Технології стрімко розвиваються — і ринок DIY-рішень розширюється. З їх допомогою реально створювати професійні дизайни за лічені хвилини. І що найважливіше — безкоштовно. Один з найкращих інструментів в цій сфері — VistaCreate.

    У цьому гайді ми покроково пояснимо, як працює VistaCreate. Пройдемося по всіх пунктах — від знайомства з інструментом до створення неймовірних дизайнів для просування та підтримки вашого бізнесу. І нікому навіть не спаде на думку, що все це ви зробили за 10 хвилин (а може й швидше). 

    Пристебніться та приготуйтеся робити нотатки. Ваш бізнес вступає в нову епоху — разом з VistaCreate!

    Крок 1: Продумати ідею дизайн-проєкту

    Кажучи, що для створення сильного візуального бренд-контенту для соцмереж вистачить кількох хвилин, ми трохи перебільшували. Але зовсім трохи. Дизайн-частина цього процесу (як ми і обіцяли) буде легкою, але до цього дуже важливо продумати концепцію. Тож етап генерації ідей дійсно важливий.

    Перш ніж розпочати створювати дизайн у VistaCreate, спочатку потрібно вирішити, яким він буде (необов’язково продумувати всі деталі, але з ключовими точками варто визначитися). Запитайте себе:

    • У чому мені допоможе цей дизайн? На який ефект я чекаю?
    • Яку цільову аудиторію я хочу залучити з його допомогою?
    • Які візуальні смаки у моєї цільової аудиторії? Який стиль їм подобається?
    • Які кольори та дизайн-рішення зараз в тренді? 
    • Де я буду використовувати цей дизайн? На яких платформах буду його публікувати?
    • Мені потрібна одна фотографія чи кілька?

    На деякі з цих питань дати відповідь доволі легко, але відповіді на інші можуть вимагати аналізу та часу. Важливо дійсно прагнути зробити крутий дизайн і, звісно, бути в курсі ключових трендів. Візьміть собі за звичку читати наш блог — ми регулярно публікуємо успішні кейси, актуальні маркетинг-приклади та розповідаємо про популярні формати. 

    Щойно ви зберете всю потрібну інформацію, почніть реалізовувати свою творчу ідею в графічному редакторі VistaCreate.

    Крок 2: Відкрити головну сторінку VistaCreate і уважно вивчити її контент

    Навіть якщо ви вже на головній сторінці VistaCreate не вперше, радимо уважно її переглянути. Там багато корисного, що не легко помітити: але все це вам може стане в пригоді в майбутньому.

    Для початку проскрольте до самого кінця головної сторінки VistaCreate, аби дізнатися, які формати пропонує цей інструмент. На сьогодні ми підтримуємо понад 20 форматів для соцмереж та діджиталу, при цьому перелік форматів для друку ще об’ємніший. Який би формат ви зараз не згадали — ймовірно, він у нас вже є!

    Ось тільки деякі формати з нашої колекції:

    • Instagram-публікація
    • Facebook-публікація
    • Instagram-відеопублікація
    • Instagram-сторі
    • Прев’ю YouTube
    • Обкладинка LinkedIn
    • Твіт
    • Обкладинка подкасту
    • Pinterest-графіка
    • Логотип
    • І багато інших!

    У кожній категорії міститься добірка шаблонів, створених професійними дизайнерами конкретно під цей формат. Аби переглянути найсвіжіші оновлення колекції VistaCreate, перейдіть до Рекомендованих шаблонів та Нових шаблонів. Ці розділи оновлюються щотижня і часто додаються серіями — під актуальну подію. 

    Регулярно переглядаючи ці шаблони, ви точно будете в курсі гарячих трендів і зможете наповнити контент-календар своїх сторінок в соцмережах дизайнами «в тему».

    Але якщо ви на 100% знаєте, який дизайн хочете створити, і фокусуєтеся на конкретному запиті, відразу переходьте в колекцію шаблонів VistaCreate. Для цього введіть ключове слово в пошуковому рядку або перейдіть в розділ з шаблонами.

    У бібліотеці ви знайдете колекцію всіх шаблонів VistaCreate (а це понад 50 тис. шаблонів, створених професійними дизайнерами) — і ця добірка постійно розширюється новими дизайнами. Аби швидко знайти те, що вам цікаво, налаштуйте фільтри пошуку. Якщо вам потрібні дизайни для декількох форматів відразу (наприклад, Instagram-публікації, Instagram-сторі, Facebook-публікації та оформлення YouTube-каналу), пошук вам точно стане в пригоді.

    Чудові новини! Якщо ви так поспішаєте створити крутий дизайн, що постійно робите описки при введенні пошукових запитів, — то не біда! Наші розробники покращують пошукову систему VistaCreate, тож, навіть якщо ви написали слово з помилкою, ми точно зрозуміємо один одного! 

    Тож додавайте свої запити — і переглядайте результати у видачі. Якщо ви хвилюєтеся, що не зможете вибрати щось одне відразу, то тут справді ні про що хвилюватися. Зберігайте вподобані шаблони — для цього просто наводьте на мініатюру та тисніть на сердечко, й вони відразу збережуться в обраному.

    Ще з головної сторінки VistaCreate можна перейти в…

    • Творчі ресурси. Це колекція ліцензійних зображень для ваших дизайнів.
    • Уроки. Обов’язково загляньте в цей розділ, аби дізнатися більше про продукт і те, як використовувати його можливості для створення приголомшливих дизайнів. Тут є уроки як для новачків, так і для просунутих користувачів.
    • Можливості. Перегляньте, які можливості пропонує сьогодні VistaCreate, аби розуміти, які інструменти у вас під рукою. Переходьте у розділи, щоб дізнатися про функції більше. 
    • Ціни. Ознайомтеся з умовами тарифних планів і — якщо захочете — перейдіть на Pro, аби отримати доступ до широкого набору можливостей VistaCreate. 

    Вуаля! Коли зрозумієте, що знаєте головну сторінку VistaCreate як свої п’ять пальців, переходите до найцікавішого. Створення дизайнів в редакторі!

    Крок 3: Перейти в редактор VistaCreate — час створювати! (Базовий рівень)

    Щойно ви знайдете шаблон VistaCreate, який вам подобається, починайте редагувати. Не хвилюйтеся — ви зможете внести скільки завгодно змін, і навіть не за один раз. А якщо натрапите на щось цікавіше, просто замініть попередній шаблон новим.

    Аби розпочати роботу в редакторі VistaCreate, відкрийте його, перейшовши у вкладку «Створити» та натиснувши на кнопку «Створіть дизайн» — або на будь-який шаблон в бібліотеці.

    Ви потрапите в інтерфейс редактора VistaCreate — ось тут і відбувається головна магія. 

    Перед вами — чистий проєкт, в який можна вносити будь-які зміни. По суті, це біле полотно, яке можна наповнювати різними дизайн-об’єктами, створюючи авторський креатив.

    Якщо ви створюєте дизайн в VistaCreate вперше, користуйтеся підказками — вони допоможуть вам за 6 простих кроків зрозуміти, як використовувати VistaCreate, познайомлять вас з продуктом і пояснять найважливіше на старті редагування:

    Перший крок — це визначитися з шаблоном. Бачите? Як ми і казали, навіть якщо ви вже вибрали шаблон з колекції VistaCreate, його з легкістю можна замінити. Вибір завжди за вами.

    Перегляньте варіанти у вкладці «Шаблони» на боковій панелі ліворуч (там, де перелічені всі можливості) або знайдіть шаблони за допомогою пошукового запиту.

    Щоб замінити шаблон у своєму проєкті, просто натисніть на новий шаблон. 

    До речі, на боковій панелі ще багато чого цікавого. Давайте швиденько по ній пробіжимося, аби зрозуміти, що взагалі можна тут знайти. 

    Фото

    У цій вкладці ніяких сюрпризів — як і можна здогадатися за назвою, тут знаходиться бібліотека ліцензійних фотографій, котрі можна використовувати у своїх проєктах. Там є як безкоштовні фото, доступні всім, так і фото, які можна використовувати лише на платній підписці.

    Фотографії можна шукати за ключовими словами — просто введіть запит, перегляньте результати і лайкніть ті, котрі хотілося б зберегти.

    Коли знайдете ідеальну фотографію для свого проєкту, просто натисніть на неї — і фото автоматично відобразиться у дизайні. У той же момент зверху з’явиться панель інструментів для редагування цього зображення:

    Коротко опишемо можливості редагування фото в VistaCreate: тут можна видалити фон (для цього треба один клік); застосувати фотофільтри — пресети VistaCreate або власні параметри; обрізати; налаштувати прозорість та відобразити горизонтально чи вертикально. 

    Ще можна анімувати фото, вибравши один з 9 ефектів:

    Крім цього, можна змінювати розмір і повертати зображення в дизайні — для цього достатньо просто потягнути за сині точки на куточках фотографії.

    І нарешті можна зробити фотографію фоном або вивести на передній план, підігнати елементи під одну лінію і блокувати вдалі фрагменти (потім їх можна розблокувати), а так само дублювати фото:

    Відео

    Далі йдуть відео — їх так само можна додавати у свій дизайн. У VistaCreate є ціла бібліотека безкоштовних відео в HD на будь-який смак і під будь-які цілі. Пірнайте у цю колекцію — шукайте ролики за ключовими словами та переглядайте результати.

    Щойно знайдете відповідне відео, натисніть на нього. Система запропонує обрізати ролик так, щоб він акуратно вбудувався в обраний формат:

    Підтвердьте вибір та додайте відео у свій дизайн. Потім можна налаштувати прозорість ролика, накласти його на весь дизайн зверху, винести на фон або знову обрізати, використовуючи інструменти з верхньої панелі.

    Музика

    Музика — це одна з головних переваг VistaCreate серед конкурентів, і, звісно, потужна суперсила, яку отримують наші користувачі. Щоб вибрати звукові ефекти та звукові доріжки для свого дизайну (і додати в нього ще більше драйву), зайдіть у вкладку «Музика» — там безліч крутих треків.

    Весь звуковий контент в категорії «Музика» розділений на категорії — наприклад, «Зима», «Зосередження», «Диско», «Брейкбіт», «Класична». Можна прослухати кілька та лайкнути ті, що сподобалися, якщо захочете використовувати їх пізніше (вони відразу ж додадуться до «Обраного»). Зараз в медіатеці VistaCreate 7 000 треків, тож ви точно зможете підібрати щось для свого проєкту! Аби перенести музику у свій дизайн, просто клікніть на обраний трек.

    Якщо жоден з семи тисяч треків не підійшов (напевно, таке може трапитися), — не біда! Просто завантажте власну музику та додайте її до дизайну!

    Після додавання треку з нього можна вибрати фрагмент — і застосувати зациклення або загасання.

    Анімація

    Якщо ви хочете, щоб у вашому дизайні було ще більше енергії, залиште статичні зображення і перейдіть на анімовані! Просто відкрийте розділ «Анімації» на боковій панелі та виберіть ті, що вам до душі. 

    Всі анімації розділені на категорії за типом зображень, на основі яких вони зроблені. Якщо ви шукаєте якусь конкретну анімацію (наприклад, піцу або стрілки), скористайтеся пошуком.

    Цікавий факт: VistaCreate стала першим графічним редактором, в якому з’явилися анімації. Тож ми — піонери в цій ніші. Останні кілька років колекція анімацій VistaCreate постійно зростала — і зараз в ній можна знайти майже все.

    Об’єкти

    Якщо ви хочете додати у свій дизайн статичний (або анімований) об’єкт, нехай вас нічого не зупиняє. У вкладці з об’єктами понад 30 тисяч дизайн-об’єктів, які можна використовувати у своїх проєктах:

    Фони 

    Якщо ви видалили старий фон з фотографії і тепер шукайте новий (або у вас взагалі не було фону), наша колекція фонів стане вам в пригоді. У бібліотеці VistaCreate безліч найрізноманітніших фонових зображень високої якості для різних проєктів: 

    Гарна новина: у нас є три типи фонів — фото, відео та кольорова заливка.

    Якщо ви виберете кольоровий фон, тут теж є варіанти: можна налаштувати свій відтінок або вибрати зі вже готових.  

    Текст

    Краще один раз побачити, ніж сто разів почути — і це правда. Але навіть найгарніша картинка не замінить міткою фрази. У VistaCreate є ціла добірка різноформатних написів — ці заготовки вам знадобляться, якщо ви плануєте додати у свій дизайн написи. 

    Після натискання на кнопку «Додати текст» у вашому дизайні з’явиться блок для тексту. Якщо хочеться зробити напис незвичайною, натисніть на кнопку «Фототекст» — і можете зробити напис буквами, в які «залита» фотографія.

    Ви можете додавати будь-який напис і його кастомізувати, використовуючи інструменти з верхньої панелі. Наприклад, можна змінити шрифт, колір, розмір і прозорість, а також вибрати жирне або курсивне накреслення. Крім цього, можна вирівняти написи, змінити відстань між буквами, додати посилання та поекспериментувати з ефектами!

    У VistaCreate вже 680 шрифтів 25 мовами. Але якщо у вас не виходить підібрати потрібний шрифт, додайте свій — для цього треба перейти до вкладки «Мої шрифти» і завантажити там свій кастомний! 


    Ось наш гайд з використання різних шрифтів у дизайні!


    Крім того, ви можете використовувати вже готові «Стилі», створені дизайнерами VistaCreate — а вони точно експерти в підборі ідеальних поєднань шрифтів та відтінків:

    Мої файли

    Всі фотографії, об’єкти, треки і шрифти, які ви завантажуєте в VistaCreate, зберігаються в папці «Мої файли» і доступні лише вам. Ви можете завантажувати необмежену кількість файлів та сортувати їх по папках, аби у ваших дизайн-процесах завжди було все до ладу.

    Обране 

    Все, що ви відмічали лайками в VistaCreate — від шаблонів до музичних треків та об’єктів, — зберігається тут.

    Фірмові стилі

    З функцією «Фірмові стилі» ви зможете забрендувати свій контент буквально за лічені секунди. Створіть фірмовий стиль для свого бізнесу — і зможете використовувати його кожного разу, коли треба підготувати маркетинг-матеріали для компанії. 

    Стилі 

    «Стилі» — це найсвіжіше оновлення в списку можливостей VistaCreate. Завдяки цьому інструменту, ви можете застосувати готовий стиль або використовувати стиль з фото — і застосувати його в будь-якому своєму дизайні.


    Щоб дізнатися про «стилі» все (і навіть більше) — читайте нашу статтю!


    Крок 4: Використовувати можливості VistaCreate на просунутому рівні, аби створювати контент, що дійсно залучає

    У VistaCreate можна створювати дизайни практично будь-якої складності. У нас є інструменти, що допоможуть готувати просунутий візуальний контент так само легко, як і прості картинки.

    Використовуйте VistaCreate для створення гіфок

    За допомогою інструментів VistaCreate ви можете створювати навіть GIF-зображення. 

    Для цього натисніть на кнопку «Сторінки» в нижньому кутку праворуч:

    Додайте нові сторінки (можна дублювати ті, що є, або створювати нові). Ці сторінки стануть кадрами вашої майбутньої гіфки. Вкажіть тривалість кожного кадру і збережіть цей проєкт як відео.

    Щоб переглянути своє відео, натисніть на кнопку програвання внизу сторінки.

    Як у VistaCreate змінити розмір дизайну 

    У своєму блозі ми просуваємо ідею мультиканальності контент-маркетингу і роботи в соцмережах. Це означає, що не треба складати всі яйця в один кошик і фокусуватися на створенні контенту лише для однієї платформи. Ідеальний підхід — це розподілити свої маркетинг-активності на кілька платформ, не забуваючи дотримуватися єдиного стилю комунікації та цілісності користувацького досвіду.

    Чим більше платформ, на яких ви розміщуєте контент, тим складніше готувати публікації — їх багато, вони схожі, і робота перетворюється на рутину. Дійсно, знову і знову використовувати один і той же дизайн для кількох форматів — це дуже нудна справа.

    Аби прискорити процес створення контенту і спростити собі життя, спробуйте наш інструмент для зміни розміру дизайнів (дана функція доступна ліше для Pro корістувачів). Використовуйте VistaCreate, аби робити з одного дизайну кілька версій, і станьте справжнім майстром з переробки віжуалів (цю функцію точно оцінять ті, хто управляє акаунтами відразу на купі платформ). 

    Аби застосувати цю функцію, натисніть на кнопку «Змінити розмір», щойно закінчите працювати з дизайном:

    Як працювати з VistaCreate: гід по створенню дизайнів за лічені хвилини

    Оберіть один чи декілька з численних форматів запропонованих редактором або встановіть власні розміри для свого нового проекту. Для максимальної продуктивності шукайте потрібні формати за допомогою рядка пошуку. Задля оптимізації процесу, першими будуть показані нещодавно використані розміри.

    Ця функція відрізняється надзвичайною практичністю — вам не потрібно запам’ятовувати всі формати, які ви вже створили, оскільки ви можете просто клікнути все, що вам потрібно, за один раз. Кожен новий проект відкриватиметься у новій вкладці VistaCreate.

    Як працювати з VistaCreate: гід по створенню дизайнів за лічені хвилини

    Як використовувати «Фірмовий стиль» в VistaCreate

    Як і функція зміни розміру, «Фірмовий стиль» в VistaCreate так само допомагає підтримувати єдність стилю у своїх дизайнах. 

    Використовуйте VistaCreate, аби створювати стільки фірмових стилів, скільки потрібно, і легко в них орієнтуватися (ця функція стане в пригоді в першу чергу фрілансерам і дизайнерам, у яких є свої проєкти). Просто дайте назву кожному фірмовому стилю — і точно не заплутаєтеся. 

    Як шукати матеріали VistaCreate за допомогою фільтрів

    Якщо вам треба знайти конкретні творчі ресурси для свого дизайну, перейдіть в колекцію матеріалів та налаштуйте пошук так, аби отримати контент, максимально близький до вашої теми.

    На цій сторінці безліч просунутих фільтрів, які допоможуть налаштувати пошук. Наприклад, можна вказати певний колір, відзначити локацію знімка (в приміщенні або на вулиці), присутність або відсутність людей на фото і багато іншого. Є запит — є контент. І все це безкоштовно.

    Крок 5: Зберегти, завантажити та поділитися проєктом, створеним у VistaCreate

    Щойно ви закінчите створювати свій дизайн в редакторі VistaCreate, відразу ж зберігайте його, завантажуйте та діліться ним зі світом!

    Спойлер: завантажувати і зберігати дизайни можуть тільки зареєстровані користувачі, тож радимо вам створити обліковий запис вже зараз!

    Зберігати і ділитися своїми дизайнами можна чотирма способами: 

    • Створити посилання на попередній перегляд або редагований дизайн — воно відкриється безпосередньо в VistaCreate.
    • Опублікувати на Facebook — ви можете запостити свої дизайни безпосередньо на особисту сторінку або в групу. 
    • Завантажити — дизайни зберігаються на ваш пристрій. Але обов’язково зверніть увагу на формати, що пропонуються для завантаження, і виберіть відповідний. 

    Перегляньте наш урок, як завантажувати свої дизайни, створені в VistaCreate, та ділитися ними!


    Фух! Оце була пробіжечка — але тепер ви точно знаєте, як створювати дизайни в VistaCreate! 

    А тепер прийшов час застосувати нові знання на практиці — і зробити свій перший дизайн в VistaCreate.

    Ганна Горошко

    Автор публікацій про дизайн, маркетинг та комунікації. Люблю, коли гарно. Люблю коли цікаво. Люблю, коли корисно.

    Latest news

    Залишайся в курсі

    Підпишись на розсилку VistaCreate — так ти точно не пропустиш вихід нових колекцій шаблонів, важливі оновлення та іншу корисну інформацію.

    Відправ свою статтю в блог VistaCreate

    Поділися своєю історією з мільйонами креаторів, які користуються VistaCreate по всьому світу.
    Create a design now